Mechanisch Land deel 3 verschijnt in maart en is het slotdeel
van een oogstrelende cyclus door Jean-Baptiste Andreae.
Deel 1: Oceanica
Het is feest aan boord van de Mekaton: verkleed zoals het hoort, gaan de kleine Bruno en zijn moeder, Edmee, naar de balzaal om hun tafelgenoten te vervoegen. Plots is er een grote drukte: Fileon, een rare snuiter die besloten heeft het schip te verlaten om naar het vaste land te gaan, wordt achtervolgd. Fileon, onterecht beschuldigd door de ‘overheid’ drager te zijn van een gevaarlijk virus, verstopt zich in de kajuit van Edmee en Bruno. Zonder het te beseffen zijn ze medeplichtig. Vluchten ze samen met Fileon een avontuur tegemoet waarvan nog niemand teruggekomen is?
DE AUTEURS

Jean-Baptiste Andreae
is geboren in 1964 en studeert Publiciteit op de Academie voor Schone Kunsten in Bordeaux. In 1993 start hij met Mathieu Gallié de trilogie Hartenvreter voor uitgeverij Casterman. Het eerste deel is genomineerd voor de Prijs De Leeuw in Brussel en wordt bekroond met de prijs voor de beste tekeningen op het festival van Sierre alvorens in 1997 een Alph’Art te ontvangen in de categorie Jeugd op het prestigieuze stripfestival van Angoulême.

Patrick Fitou, wiens aandeel in Mechanisch Land zich beperkt tot het scenario van het eerste deel, is geboren in 1965. Hij heeft een diploma op zak van Toegepaste Kunsten. Zijn carrière start hij als programmasamensteller voor een vrije radio in de jaren tachtig. Daarna wordt hij artistiek directeur op een communicatiebureau. Vandaag is hij een freelance grafisch vormgever, gespecialiseerd in onafhankelijke media, en webdesigner. Gepassioneerd door sf, muziek en nieuwe technologie, schreef hij met Mechanisch Land deel 1 zijn eerste stripverhaal.
Deel 2: Antartica
Hoe zal het de verjaagden Edmee, Bruno, Fileon, de kapitein en de kleine verstekelinge vergaan? Na hun vertrek van het schip De Mekaton, belandt het gezelschap in een grot. Ze komen in contact met de mysterieuze bewoners van de plek waar ze verzeild zijn geraakt en worden ontvangen door een stam die in oorlog is met robots...
Deel 3: Urbanica
Enkele opvarenden van de oceaanstomer Mekaton zwerven over het poolijs van Antartica, een gevaarlijke plek want overal kunnen robots met duistere bedoelingen opduiken. Het weerhoudt Bruno niet om naar het geheimzinnige meisje te zoeken, en Bruno’s moeder en zijn vriend Fileon volgen in zijn spoor. Uiteindelijk zullen ze allemaal terechtkomen in de stad Mekapolis, waar hun een verbijsterende onthulling te wachten staat.

NIEUW DEEL TE VERSCHIJNEN
IN MAART

© beelden + tekst: Casterman 2006 • Jean-Batipste Andreae / Patrick Fitou


Terug naar top