Wekelijkse nieuwsbrief — nr. 44 — 25 maart 2006
www.stripspeciaalzaak.be

... De wekelijkse website-updates op een rijtje gezet ...

Surf je liever meteen naar onze site?
Klik dan gewoon op deze link

INFO - StripFacts
Zowel over de rubriek Te Verschijnen als Big Blunder wilden we wat kwijt. Bij Te Verschijnen staat jou een nieuwe injectie te wachten, meer en meer met behulp rechtstreeks van de bron: de uitgeverijen. Wat Big Blunder betreft moeten we het zo kort mogelijk houden en daarna snel wegrennen voor de reacties: we stoppen er namelijk mee. Het steeds groter wordende succes van onze website, impliceert meer dataverkeer. En dat kost geld. Dan nog los van de tijd die we spenderen aan zo'n update. Met andere woorden: nadat we eerder al te kennen gaven dat Môh?! en De Onsterfelijken gewist worden van onze site, zal ook Big Blunder dit lot te wachten staan. Begin mei vind je het niet meer bij ons terug.
Soit, het zijn andere rubrieken die daarvan moeten profiteren. Bijvoorbeeld StripFacts dat een tweede stand van zaken bij Dupuis geeft. Er is de afgelopen week wat met postjes geschoven en verschillende auteurs zetten zich in voor de goede zaak. Online kan je cartoons en stripjes van hen bekijken of een piraatuitgave van Spirou HeBDo downloaden.
Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg lanceren op woensdag 5 april een gloednieuwe stripactie volgens een nieuw concept. Gestart wordt met tien albums die om één of andere, door hen verklaarde reden speciaal zijn voor Helena Vandersteen (dochter vàn) en het nieuwe duo achter de Suske en Wiske-reeks, Luc Morjaeu en Peter Van Gucht. De albums verschijnen in vierkleurendruk en met een ander coverkleur. Collectors items, maar van jou voor de som van 1,50 euro na het inwisselen van een bonnetje. Online kom je de tien titels te weten en meer details.
De Fleury-Nadal opent niet alleen de korte berichten, maar ook een gloednieuwe spin-off op De Tien Geboden. Glénat heeft het album inmiddels aangekondigd *** Ons gepubliceerde geruchtje over een stopzetting van Jeremiah door Hermann kreeg terloops een staartje in De Morgen. Hermann antwoordt er op weergaloze wijze op *** Dan publiceren we maar een nieuw gerucht, ditmaal niet geplukt van een internetforum: dat zowel Dufaux als Hulet zouden vertrekken bij Casterman. Geen man overboord bij Hulet. Extra Muros is gelukkig afgesloten. Maar wat met Jaguar? Enfin, dit is evenmin hard nieuws zonder officiële info van de uitgeverij of een betrokken auteur. Bij de uitgeverij vingen we bot, bij Jan Bosschaert kregen we een andere reactie *** Yslaires nieuwste stripworp, waarover we het al een paar keer hadden verschijnt pas eind dit jaar in het Nederlands *** En met het toekomstprogramma van Philippe Delaby, de hooggewaardeerde tekenaar van Murena en De Klaagzang van de Verloren Gewesten ben je voorlopig zoet. Hij stippelde zijn carrière voor ons uit tot in 2018!
Lees het allemaal uitgebreider in de rubriek StripFacts


INFO - Stripinvasie
9 nieuwe uitgaven verschenen in de afgelopen week. Online stellen we ze kort of uitgebreid aan je voor.


INFO - Besprekingen
Opnieuw vijf besprekingen en wel van de volgende verschenen albums. Schrijvers van dienst zijn deze week Dominique Biebau, Marc Bastijns, David Steenhuyse en Tom De Lentdecker.
TOEKOMST - Te Verschijnen
Hohohoooo, updates bij tien uitgeverijen. Titels en/of covers bij BeeDee, Casterman, Dargaud, Dupuis, Glénat, Graton Editeur, Jungle, Lombard, Mezzanine en Oog & Blik. Wat een festijn!
Ontdek ze tussen de honderden andere aangekondigde albums in de rubriek Te VerschijnenEXTRA'S - Top 10 van 2005
Eindelijk kunnen we de resultaten meegeven van de jaarlijkse top 10-wedstrijd. Alle 10 topalbums op een rij met toelichting, commentaar en een blik in de toekomst. En check snel of jij één van de winnaars bent.
Van 1 tot 10, wie niet weg is is gezien


EXTRA'S - infopagina Mechanisch Land
In maart verschijnt het derde en laatste deel van de sprankelend originele trilogie Mechanisch Land.
Online staat een infopagina over de titels, de auteurs en de reeks Mechanisch LandVARIA - Carrière
Een halfjaarlijkse update van een onzinrubriekje. Een beetje onze afscheidspagina aan vroegere 'modellen'.


De Stripspeciaal-Zaak is de overkoepelende online-organisatie van 29 stripspeciaalzaken in Vlaanderen. Klik hier voor de lijst met alle deelnemende winkels met links naar hun website of homepage. Aan de papieren nieuwsbrief, die elke twee maanden verschijnt, nemen 32 stripspeciaalzaken deel.

In overeenstemming met de wet op de privacy wordt jouw e-mailadres niet doorgegeven aan derden en blijft het enkel en alleen in het bezit van De Stripspeciaal-Zaak.
Om je uit te schrijven uit deze mailing: stuur een e-mail naar stripspeciaal-zaak@telenet.be of reply op deze mail met de boodschap "Uitschrijven".