De strip als medium op hét multimediaplatform bij uitstek: 't internet!
Deze pagina is onze regelmatig aangepaste selectie van striplinks en stripsurftips.
Netjes opgedeeld per categorie en met een woordje uitleg.


NIEUWSTE SURFTIPS

Kris Verwimp
> Ooit verscheen het fantastische fantasyalbum Odoric bij gelegenheidsuitgever Wonderland Halfvier Productions. De tekenaar/schilder Kris Verwimp is (voorlopig) aan het stripvak verloren gegaan, maar zijn werk leeft met verve voort in talloze cd-hoezen van voornamelijk metalbands uit de hele wereld. Een veelgevraagde illustrator uit de eigen Vlaamse kluit. Naast covers voor cd's vind je er ook een resem illustraties, logo's en ander design. Op een afzonderlijke sectie kan je het totstandkomingsproces van Odoric bekijken, van de oerversie tot een sexy schetsboek.

Thierry Robin
> Al sinds Chinees Rood zijn we een fan van Thierry Robins werk. Maar met Koblenz verblufte hij ons meermaals. Op zijn site kan je kennismaken met al zijn reeksen, berichtjes nalaten op zijn gastenboek (en er een antwoord op krijgen ook), op ontdekking trekken in zijn schetsboek en illustratiegalerij en o zoveel meer.

Thorgal
> Waaw, wat een mooie en informatieve site!

Fiat 850
> Het moet zijn dat de Fiat 850 een populaire wagen was bij stripauteurs. Op deze Franstalige site kan je boren in de archieven van het Kuifje- en Robbedoes-weekblad (de webmaster laat je effectief eerst kiezen) om alle strips, illustraties en artikels waarin een Fiat 850 voorkomt te tonen. Het zijn er verbazend veel.

Askell
> Op deze Franstalige site wordt het werk van Jean-Louis Mourier (Trollen van Troy, Askell de Waterwereld) gepresenteerd. Je vindt er alles en meer over deze twee reeksen. Honderden extra afbeeldingen uit ex-librissen, opdrachttekeningen, losse illustraties, schetsen, onuitgegeven dingetjes, enzovoort kan je er ook bekijken. Bepaalde illustraties zijn aan de vulgaire kant, maar dat houdt jou niet tegen, denken we. Er staan ook wat hommages van collega-tekenaars op de site, van Tarquin, Varanda, Bajram,... en daarop aansluitend fan art van, euh ja, fans dus.

NOG SURFTIPS?
Ben je zelf webmaster van een stripgerelateerde site,
of ken je een site die hier niet zou misstaan?
Contacteer ons op stripspeciaal-zaak@telenet.be en wij doen de rest!

 

 
Auteurs

Ivan Adriaenssens
> En nu we toch bezig zijn: bezoek ook eens de persoonlijke website van Orphanimo!!-auteur Ivan Adriaenssens. Hij heeft heel wat in zijn mars dan het schrijven en lay-outen van eigen stripcreaties en het adapteren van jeugdboeken alleen.

André Benn
> Benn: de auteur, zijn creaties, schetsen, pin-ups, schilderijen en diverse meer!

Jan Bosschaert (1)
> Ontzettend uitgebreid overzicht van zowat alles wat Jan Bosschaert ooit op papier heeft gezet.

Jan Bosschaert (2)
> De officiële site met tal van illustraties, schetsen, pin-ups, schilderijen, nieuws, albuminfo, boekencovers, info over expo's, enz. Dan nog eens zorgvuldig op het web geplaatst en voorzien van animaties en geluidjes.

Steven Dupré
> Een overzichtje van Steven Duprés albums, illustraties, ex-librissen, ongepubliceerde strips en verschillende proefprojecten die niet doorgingen (met o.a. Yann). En nog veel meer!

Dupuy en Berberian
> Wees welkom in het huis van Dupuy en Berberian en doe alsof je thuis bent...

Crisse
> Officiële Crisse-site.

Paul Cuvelier
> Eigenlijk keek Paul Cuvelier neer op het vak van striptekenaar en deed hij het hoofdzakelijk voor het geld. Zich uitleven deed hij met zijn erotische schilderijen. Jean Van Hamme kon 'm in 1968 nog eens overtuigen een stripverhaal te tekenen. Het werd Epoxy waardoor Cuvelier vandaag beschouwd wordt als een van de stamvaders van de erotische kwaliteitsstrips. Zijn strips, schilderijen, tekeningen en uitspraken van collega's zoals Hergé, Jacques Martin, Laudy,... vind je op deze Franstalige site.

Giardino
> Uitgebreide overzichtssite over de Italiaanse auteur Giardino.

Marc Hardy
> Op deze officiële site van tekenaar Marc Hardy (G. Raf Zerk, Lolo en Suzette, Arkel) hebben we best wel lang rondgesurft. Je vindt er namelijk ook heel wat info over (voorlopig?) nog onuitgegeven projecten, onvertaalde strips, en reeksen zoals Badminton en Gaffel en Gitaar waarmee Hardy ooit zijn carrière startte in het weekblad Robbedoes. Voor de rest heel wat illustraties voor diverse media, info, weetjes en wedstrijden. het bezoeken meer dan waard!

Hermann
> Hermann, de man en zijn werk. Dit volstaat qua uitleg.

Ilah
> Bescheiden maar sprankelend geanimeerde site van Ilah (Cordelia, Claus).

Mœbius/Giraud
> Compleet overzicht van het werk van Moebius/Giraud. Vlotte navigatie op een fantastisch geanimeerde webstek.

Frank Pé
> Aantrekkelijke verzamelsite van een ware Frank-fan. Vergaap je aan de exclusiviteiten of beter nog, aan het tekentalent waarover Frank bezit. Deze site biedt overigens een nagenoeg compleet overzicht van Franks carrière, ook buiten de strip om.

Dirk Stallaert
> Deze tot in de kleinste hoekjes verzorgde fansite (hoewel hij zeer professioneel oogt) van Dirk Stallaert, beschouwden we als een zodanige vanzelfsprekendheid dat we vergeten waren 'm op te nemen in ons surftipbestand. Bij deze.

Studio Vandersteen
> Nerveus geanimeerde website in Flash met tal van nieuwtjes, previews, vooruitblikken, historiek en info over de strips van Studio Vandersteen, Suske en Wiske op kop. De teksten zijn grappig en de site biedt heel wat surf- en doorklikplezier.

Tardi
> Uitgeverij Casterman spendeert hun webruimte ook aan enkele van hun topauteurs. Uiteraard is Tardi er daar een van.

Craig Thompson
> In afwachting op de eerste Nederlandstalige vertaling van een van de belangrijkste en meest gelauwerde, autobiografische graphic novels van de 21ste eeuw manen we jou aan om deze site van Craig Thompson te bekijken. Blankets won ondertussen zodanig veel prijzen en ontving zodanig veel complimenten van journalisten, recensenten, collega-auteurs en een legertje lezers dat het obsceen ongeloofwaardig zou zijn deze hier allemaal op te sommen.

Lewis Trondheim
> Het aantal albums van Lewis Trondheim (Net Echt, Donjon...) is onderhand niet meer te volgen. Deze voortreffelijke site schenkt je meer licht in de duisternis.

Fritz van den Heuvel
> Mooie en goeie overzichtssite van cabaretier/striptekenaar/columnist Fritz van den Heuvel. Het design en idee van de menu-pagina doet denken aan de knappe site van Dupuy en Berberian.

Bill Watterson
> Bill Watterson is overbekend van zijn inmiddels afgelopen strookstrip Calvin & Hobbes (in vertaling Casper en Hobbes). Op deze pagina vind je minder bekend werk van de Amerikaanse tekenaar. Dit zijn cartoons, andere reeksen van de man, illustraties, enz. En als je dan zo slim bent door te klikken naar de Calvin & Hobbes Page kom je ook nog eens terecht op een uitgebreide fansite.

 

 
De auteurs van morgen

Vero Beauprez
> Vero Beauprez is een illustratrice van wie je haar werk misschien herkent uit de jongerenbijlage De Mix van De Morgen indertijd of een andere publicatie. Indien niet kan je alsnog deze cartoons online bekijken. Dat Vero heel wat meer in haar mars heeft, bewijst ze overtuigend in de rest van haar portfolio. Vooral haar schilderwek is fantastisch.

Brecht Evens
> De jonge auteur die op deze home made site het beste van zichzelf laat zien, is geboren in 1986. Da's behoorlijk jong om al zo getalenteerd uit de hoek te komen. De evolutie kan je zien in de grappig geschreven autobiografische rubriek 'Over mij'. Wij hebben ons alvast ingeschreven in de fanclub van Brecht Evens. Jij toch ook?

Boerke
> Bescheiden, niettemin amusante site over Boerke (en Hoerke) van Pieter De Poortere. Speel zeker het spel 'Speel mee met Boerke' en knal de beesten op zijn erf af.

Peter Brutin
> Via het trollenoog kom je terecht op de webstek van Peter Brutin, leraar striptekenen in de academies van Tielt en Kortrijk. Zijn eigen creaties en dat van zijn studenten zijn te bekijken op deze site. Het zou ons niet verbazen mocht daar vroeg of laat een student een kans op albumpublicatie krijgen. Het talent is er. Ook bij de leraar trouwens. Hij weet waarover hij lesgeeft!

Car-toon
> Ambitieus opgezette, zeer kleurrijke en gevarieerde site van cartoonist, tekenaar en graficus Stef.

ComicHouse
> Dit lijkt wel een verzamelsite voor het neusje van de zalm van Nederlands en Vlaams (nieuw) tekentalent met hun portfolio en een groot aantal strips + cartoons. De hele site op zich is trouwens ook al het bezoeken waard.

Floor de Goede
> Jong en Nederlands auteurstalent in opmars Floor de Goede ken je misschien van het online-stripweekblad 'voor meisjes' Cutie, maar op deze pagina houdt hij ook een dagboekje bij met links, strips en illustraties. Klik voor ons part ook eens door naar de site van zijn mooie, jongere zusje, zangeres bij een young urban rockgroep. En geef 'm aub een compliment voor zijn stripverhalen want Flo is nog op zoek naar een uitgever voor een verdiende albumuitgave. Zijn officiële website vind je trouwens HIER.

Tyl Destoop
> West-Vlaming Tyl Destoop publiceerde eerder al verhalen in Ink. Op zijn professioneel verzorgde website stelt hij zijn veelzijdig talent aan je voor. En dat gaat van strips en cartoons tot indrukwekkende illustraties op zijn Art Gallery.

De Fret
> In het Nederlandse tweeluik De Fret (deel 1 verscheen onlangs, aan deel 2 wordt gewerkt) nemen de auteurs het muziekwereldje op de korrel. Het gaat over een jaren 70-rockster die in de door commercie vergeven jaren 90 een comeback wil maken. Op deze site lees je meer info over de onstaansgeschiedenis, de auteurs, enz.

Tom Houtman
> Elke beginnende of (nog) niet-gevestigde tekenaar die zijn eigen site wil aanprijzen mag hier aan bod komen. Ten minste, als die site ook kwaliteit heeft te bieden. De webstek van Tom Houtman, vol art, illustraties, magnifieke aquarellen en strips, is om die reden het vermelden en het bezoeken waard. Wij kijken alvast uit naar de eerste gepubliceerde online-strips van Boris Dekker, pornosuperster.

Jeroen Janssen
> Jeroen Janssen is een Vlaamse tekenaar die o.a. publiceert in Ink. Hij vertelt je op zijn site zelf waarom je zijn strips moet kopen en goed vinden.

NeelCartoons
> Zeer amusante site vol cartoons, spelletjes, filmpjes, muziekjes, illustraties en, welzeker, strips! Allen gemaakt door een gouden internet & design talent, Julien Neel.

NuKomix
> NuKomix is een online groep stripmakers die willen laten zien dat de nieuwe Nederlandse strip iets te vertellen heeft. Verschillende namen zal je ongetwijfeld herkennen, met name hun werk. Met ook ruime aandacht voor Belgisch talent.

Pulp Deluxe
> Pulp Deluxe is een lovenswaardig initiatief van ex-Studio 100-medewerker Mario Boon. Op het maandelijks ge-update webzine vind je exclusieve afgeronde verhalen van Vlaamse striptekenaars (zo ook van Steven Dupré) die willen bewijzen dat er in Vlaanderen niet alleen kinderstrips getekend worden. De hele site is knap vormgegeven, de strips zijn ten zeerste de moeite en zelfs je oor wordt verwend.

Senoeni
> De Nederlandse Margreet de Heer is een rijzende ster in het small-press wereldje. Lees haar charmante, vrolijke onlinestrips en geef haar in gedachte (of mail haar desgewenst) complimenten om het jonge talent (vanaf 13 jaar!) te steunen middels enkele uitgaven in eigen beheer.

Ben Seys
> De strip-, animatie-, illustratie- en cartoonnijverheid van onze lezers kent geen grenzen. Een bewijs dat er veel meer ondernomen wordt op elk van deze gebieden dan wat we al kennen van de gevestigde, bekende auteurs. Ben Seys is zo één van deze personen van wie we zijn werk willen voorstellen.


Stedho
> Op deze geanimeerde site van Vlaming Stedho kan niet genoeg gewacht worden tot de paar "coming soon" teasers gepubliceerd worden. De illustraties beloven alvast het beste...

Freek van Haagen
> Nederlander Freek van Haagen kenden we al langer. We namen daarom aan dat we zijn officiële website (een pareltje!) al lang hadden voorgesteld. Niet dus! Bij deze. Op zijn site stelt hij een serie diverse illustraties aan je voor in verschillende categorieën want ja, de man is een freelance illustrator. Strips publiceerde hij al op de site van Pulp Deluxe. Momenteel werkt hij aan een strip rond de rockgroep Zornik op scenario van Mario Boon.

Zone 5300
> Wellicht zouden de makers van het Hollandse cultblad Zone 5300 het niet appreciëren als we hun auteurs bestempelen als 'de nog niet gevestigde waarden'. Enkele auteurs rinkelen alleszins wél de nodige belletjes.

 

 
Babes with b...rains

Dr. Dia
> Liefhebbers van design en lekkere ouwerwetse rasters kunnen hun hartje ophalen op deze kleine, maar o zo fijne site. Tekenaar Lode Devroe stelt zijn belangrijkse stripcreatie Dr. Dia aan je voor in een geslaagde surfomgeving. Het vergt wel wat ondernemingszin en ontdekkingsmotivatie om de hele site te doorspitten.

Druuna
> Het moment dat wij het laatst deze site bezochten stond de teller van het aantal bezoekers op 14350674. Druuna heeft vele fans...

Franka
> Officiële Franka/Henk Kuijpers-site.

Natasja
> Stewardess Natasja zoals je haar wellicht nog niet te veel gezien hebt... Maar ook heel wat ander beeldmateriaal over deze blonde engel.

Yoko Tsuno
> Puike en zéér informatieve fansite over de Japanse heldin.

 

 
Stoere helden

De Rode Ridder
> Op deze uitgebreide site met veel liefde gemaakt dóór Rode Ridder-fans vóór Rode Ridder-fan staat alles wat je wil weten over de reeks, de personages, de verhalen, de auteurs,... Bovendien aangevuld met alles wat je misschien nooit had kunnen weten en exclusief illustratiemateriaal. De site is actueel en wordt zeer regelmatig geüpdate. Je persoonlijk ei (maar blijf beleefd) kan je kwijt op het forum dat nu en dan gezellig samenkomt op allerlei evenementen. De navigatie op deze strak ingedeelde site is opvallend supersnel en een extra pluspunt.

De Schorpioen
> Promotionele site over De Schorpioen. Zo opgevat alsof het de lancering van een actiefilm was.

XIII
> Liefhebbers van de reeks XIII hebben aan deze site een vette kluif.

 

 
Om te lachen...

Argus
> Aan websites vol cartoons geen gebrek op het internet. De Striepclub poogt enkel de betere daarvan onder de aandacht te brengen. Veel daarvan komen uit Nederland, waardoor je soms wel wat achtergrond bij een bepaalde actuele cartoon mist. Hoe dan ook, de grap staat centraal en ons deden de cartoons van René Leisink wel lachen. Elke werkdag kan je er een nieuwe, actuele cartoon bekijken.

Cookie
> In de tekenstijl van Cookie herkennen we die van Uco Egmond, tekenaar van Eppo, de anti-held van het gelijknamige vlaggenschip van de Nederlandse stripscène. Het is een prettige tekenstijl die zich uitstekend leent voor het cartoongenre. Cookie levert tegen betaling een cartoon of wenskaart op maat. Voldoende staaltjes van zijn kunnen, zie je online.

DirkJan (1)
> Afschuwelijk lelijke site, maar de hilarische grappen van DirkJan, opa Bokma, Bert, de nerds Eduard en Bennie, Marini, de kabouters en nog veel meer krankzinnige figuren maken dat echter meer dan goed!
DirkJan (2)
> Nog zo'n site, maar dan veel beter van lay-out.
DirkJan (3)
> En ook deze DirkJan-site mag er wezen.

Kim Duchateau
> Strips en cartoons van een hele reeks figuren van Kim Duchateau, waarschijnlijk
's lands meest sprankelende cartoonist.

Fokke en Sukke
> Altijd lachen met deze kanarie en eend. Waarschuwing vooraf: "De Fokke & Sukke Webzijde bevat ongecensureerd expliciet beeldmateriaal en dierlijke genitaliën".

Geert en Beert + Erro
> Je kan wellicht een boom(pje) opzetten over de tekenstijl en waarschijnlijk ook over de grappen. Hoe dan ook: wij konder er mee lachen. Jij nu hopelijk ook.

Gummbah
> Je kent cartoonist Gummbah misschien uit Humo. En indien niet kan je 'm leren kennen via deze site.

Kamagurka
> Kamagurka behoeft geen introductie. Snel klikken en de beste grappen opsnorren, is de boodschap.

Lectrr
> Cartoonist Lectrr is op zijn best als hij voor wat controverse kan zorgen. Vandaar wellicht de (fake?) haatsite United Youth Against Lectrr.

Mars Gremmen
> Heel wat leeswerk in humoristische strips en cartoons biedt deze site je van Nederlander Mars Gremmen.

Klier
> Geestige site met regelmatige updates vol cartoons, strips en grappige teksten van Vlaming Klier. Zeer zeker om te lachen!

Maarten Pijpers
> Maarten Pijpers is de 24-jarige naarstige auteur van series zoals Remco en Leo en Barney Barneveld. Een auteur van wie we wellicht nooit albums te zien zullen krijgen, tenzij in eigen beheer. Wat hem kenschetst is zijn ongebreideld en oprecht geloof in eigen talent en zijn werkelijk hilarische teksten (lees vooral zijn biografie eens). Zijn overvloedige internetstrips lees je liever niet in één ruk. Elke dag eentje is een garantie om de dag weer met een glimlach door te komen. Je weet wel waarom... Wij hebben ons alleszins kostelijk geamuseerd tijdens het grasduinen op deze site en wij hopen van jou hetzelfde.

Bobby Podesta
> Bobby Podesta is animator bij Pixar (Toy Story, A Bug's Life, Monster's Inc. en het recente Finding Nemo). Daarnaast houdt hij zich online onledig met het sympathieke kinderstripje (waarmee we bedoelen dat een achtjarig joch en zijn zusje de hoofdrol wegkapen) Six Foot Six Year Old waarvan je drie keer per week een nieuwe strookjesstrip kan lezen op deze site. Veel is er nog niet, maar daar wordt dus aan gewerk!

S1ngle
> Promotionele site voor de reeks s1ngle van Hanco Kolk. Heb je ontzettend veel geduld? Neem dan een kijkje op de webcam. Om de 30 seconden zie je een nieuw plaatje uit het dagelijkse leven van Fatima en haar vriendinnen...

Bart Vliegen
> Bart Vliegen is een ex-collega van ons. We kenden zijn werk al uit ene paar nummers van het zoveelste opgedoekte Vlaamse stripblad Beeldstorm. Op een toevallige ontmoeting op de Gentse Feesten vroegen we waarmee hij nu bezig was. Awel, onder andere met deze site dus vol onzin, geestige stripjes, bullshitterij, cartoons, columns, vuilbekkerij, absurditeiten, egobiografische illustraties en eigenzinnige meningen over actuele onderwerpen. Opgepast, scrollen doe je hier van links naar rechts.

 

 
Fijne reeksen

De Aasgieren
> Sjieke site over De Aasgieren.

Blacksad
> Heel wat visuele juweeltjes en actuele info over de bekendste stripkater van het moment: John Blacksad. wellicht de meest uitgebreide site over de reeks Blacksad en diens auteurs.

Donjon
> Nu er eindelijk werk wordt gemaakt van de vertaling van deze meesterlijk absurde reeks, achten we je rijp genoeg om je te leiden naar Donjonland: een klikfestijn dat je binnen de kortste keren irriteert of in tegendeel initieert in allerlei goodies, grappige info, allerhande initiatieven en heel wat meer.

I.A.N.
> Franstalige mini-site geheel opgedragen aan de nog jonge reeks I.A.N. Bemerk het tekenstijlcontrast tussen de eerste twee delen en lees het nieuws van 2044 in de internetkrant Suspicious.

Jommeke
> Ondertussen meer dan een halve eeuw Jommeke verdient uiteraard een plaatsje in deze rubriek. Deze site is zowat de beste fansite over de reeks.

Kiekeboe
> Deels officieuze site over de familie Kiekeboe. Stukken beter dan de officiële site.

De Killer
> Een uit-munt-en-de site over de cultreeks De Killer die alleen al om de muziek en het topdesign de moeite van het bezoeken waard is.

Konvooi (1)
Konvooi (2)

> 2 sites over de reeks Konvooi. Met flink wat galerijen waarin de aantrekkelijke Nävis figureert.

Konvooi
> Deze Nederlandstalige fansite is het eindwerk van het eerste jaar MCT in Kortrijk. Wat osn betreft zijn ze geslaagd. De site oogt mooi en overzichtelijk. De info is uitgebreid en vooral het overzicht van de talloze personages is een aanwinst.

Kronieken van de zwarte Maan
> Coole site over een coole en succesvolle reeks: Kronieken van de Zwarte Maan.

Lanfeust
> Het adres van de bovenstaande, gloednieuwe website was eerder het eigendom van een trouwe fan. Hij had tevoren al een uitstekende website over de succesreeks Lanfeust van Troy opgestart. Het adres heeft hij moeten afstaan, maar verdikke, wat voor een bom aan info, beelden, vooruitblikken op nieuwe series, covers, enz. is er voor in de plaats gekomen. Eigenlijk komen Arleston-fans hier ook ruimschoots aan hun trekken. En je wist toch dat een kransje medewerkers aan Lanfeust en andere Soleil-reeksen deel uitmaken van de zogenoemde Les Gottferdom Studio? Een Vlaamse vloek breekt voorwaar potten in Frankrijk.

De Metabaronnen
> Indrukwekkende site over De Metabaronnen met spectaculaire Flash-animaties.

Orphanimo!!
> Ondertussen is de jeugdreeks Orphanimo!! in het Vlaamse striplandschap een certitude geworden die zowel jongeren als volwassenen aanspreekt. Op deze zeer uitgebreide en aangenaam vormgegeven site verneem je niet alleen zaken over de albums en de makers, maar ook bijvoorbeeld hoe een album tot stand komt.

Sabels en Galjoenen
> Alles wat je wilde weten over Sabels en Galjoenen + nog meer!

Tyndall
> Er valt veel te zegen over de reeks Tyndall, getekend door Antwerpenaar Ken Broeders (Voorbij de Steen). Eén ding staat vast: hij kan ongelooflijk knap tekenen.

XXste Hemel
> Deze site over de bewonderenswaardige topreeks van Yslaire is een bijna rechtstreekse verlenging van de albums.

 

 
Varia

Arcadia
> Overzicht van verschenen en te verschijnen strips van de Leuvense uitgeverij Arcadia, een sympathieke vzw, gekend door de ontzettend mooi verzorgde uitgaven van Arkel, Mick Mac Adam, Woogee en enkele andere fijne reeksjes. Kijk ook HIER eens voor de speciale edities die ze voor De Striepclub uitgaven.

Asterix in vreemde talen
> Onze Asterix-fotoreportage was een gesmaakte pagina, zowel bij lezers als bij professionals. verschillende media hebben een aantal foto's opgevaargd. Eentje ervan is deze Nederlandse website dat zich voornamelijk toelegt op de meer dan 100 verschillende taalversies van de populaire stripreeks. Daarnaast heeft de site nog veel meer aardigheidjes te bieden.

Auteurslijst en signeervoorbeelden
> De webmaster van deze site is een zeer groot stripliefhebber, dat zie je zo. Hij laat jou graag een kijkje nemen op de HONDERDEN tekeningen van auteurs die hij sinds 1985 op signeersessies ontmoette... Een verbluffend overdonderende verzameling. Handig is de lijst met pseudoniemen en de ware naam van de tekenaars.

Beedeefiel
> Verzamelsite vol links en aandacht voor strips. Vooral de kalender met info over stripactiviteiten in binnen- en buitenland is goed om weten.

Bdsup
> Op deze tweetalige site gooit Bart, een ware stripfanaat, zijn collectie originelen op het net. Als grote Hergé-fan heeft hij veel origineel werk van hem in huis. Om dat te bekostigen, moest hij vele van zijn Franquin-originelen verkopen. "Het leven van een verzamelaar kan soms hard zijn", zo zegt hij. Maar dan moet je eens kijken naar zijn andere originelen: hij heeft waarlijks werk van de allergrootste Europese auteurs in huis.

Blog Deluxe
> We kunnen dan eigenlijk net zo goed de verzamelweblog van Pulp Deluxe meegeven. Daaraan nemen deel: Mario Boon, Stedho, Yncke, Randall, Lode Devroe, Brecht Evens, Ivan Claeys, Kristof Spaey, Ebo en Studio mcpike. Verschillende van hen moet je toch al beginnen kennen.

Blogspot Stedho
> Steven Dhondt alias Stedho komt net om de hoek piepen in weblogland. Een goeie reden om al van bij het begin mee te zijn met zijn regelmatige updates met stripjes, illustraties, ditjes en datjes waarmee hij kan uitpakken. Sluikreclame voor zijn werk (Ooievarken en zo) neem je er graag bij uiteraard. De min of meer smerige en parodiërende hommages ("parodages" genoemd) aan bekende stripheldinnen wordt hopelijk een lange reeks.

The Blue Heron
> Mooie aanwinst is deze site, The Blue Heron, Home Of Deadly Women of Fantasy: een ware encyclopedie over vrouwen, meiden, babes uit de strip-, comic- en videogamewereld. Enige vereisten om als babe opgenomen te worden in het rijkgevulde archief: ze moeten zich amuseren in het genre van de fantasy of sf... en ze moeten bloedmooi zijn!

Cartoonbase
> Immense database van meer dan 10.000 cartoons door meer dan zestig cartoonisten of tekenaars zoals van initiatiefnemers Luc Cromheecke en Olivier Saive, maar ook van Fred Beltran, Philippe Bercovici, Florence Cestac, Jean-Claude Denis, Martin Lodewijk, Pieter de Poortere... Online kan je cartoons bekijken volgens auteur of thema en desgewenst bestellen en rechtmatig gebruiken voor eigen doeleinden.

Cd- en platenhoezen
> Muziek en strips, die gaan soms goed samen. Getuige deze site met een enorme platenkast waarvan de hoezen getekend zijn door een resem topauteurs.

Comic-weblog
> De uitbater van één van onze deelnemende stripwinkels is een fervente comiclezer. Op zijn persoonlijke weblog kan je zeer regelmatig nieuwe vondsten, bedenkingen, nieuwtjes en dergelijke meer lezen. Maar visueel is het ook een heel spektakel. Om een schoon prentje meer is Betty Boop niet verlegen.

Comics
> Zou je op deze site iets anders verwachten dan een gigantische dosis Amerikaanse strips?

Comics
> Speciaal voor comiclezers raden we deze sites aan:
Newsarama
en Comicon zijn de twee belangrijkste comic-news sites. Dagelijks staan er twee of meer artikels online met talkback (lezers kunnen commentaar posten op artikels).
Comic Book Resources is vooral interessant voor zijn columns. Permanent Damage en Lying in the Gutters zijn wekelijkse musts voor elke fan. PD is geschreven door Steven Grant en bespreekt de huidige staat van comics, de Amerikaanse politiek en nog een hoop ander informatiefs. LitG is dé comics-roddelcolumn op het internet. Altijd barstensvol info die je nooit als fact mag aanvaarden, maar het uiteindelijk wél wordt. Leuk geschreven door Rich Johnson. Op deze site vind je ook vaak nieuws en het publiceert een week vóór verschijnen de Previewpagina's van Image, Dark Horse, Marvel en DC met onder Resources een txt.file van elke Preview, zonder prentjes dus.
Nog tips zijn Silver Bullet Comics, Ninth Art, Comic Comunity (world famous!), Comic Continuum (dagelijks veel updates, telkens met veel Hollywood- en tv-nieuws in verband met comics en first looks).

Cutie
> "Comics for girls" staat er expliciet te lezen op de Cutie-site. Maar daar hoef je niets, maar dan ook NIETS van te geloven. De soms gewelddadige inhoud staat in schril (en hilarisch!) contrast met de lieflijke vorm van de tekeningen. Met bijdrages van o.a. onze Vlaamse Rayman.

Demian5
> Geniale online comic in vijf uitgebreide hoofdstukken waarin een loopje wordt genomen met het medium strip. Meerbepaald leesrichting, 2D + 3D, animatie, enz.

Duckomenta
> Dokumenta is een bekend Duits kunstfestival dat om de zoveel jaar doorgaat. Op het online Duckomenta daarentegen gaan kunst en strips hand in hand. Op meesterlijke wijze zien we Duck-figuren indringen in bekende schilderijen, beeldhouwwerken, sculpturen, (film)affiches,... van de prehistorie tot de hedendaagse kunst. Geestig om te zien en mooi om te bewonderen.

Encyclobd
> Een referentie op het stripweb dat bijna elke dag met encyclopedische precisie wordt uitgebreid.

Evil Three
> Je waant je in één of ander fantasylandschap en wordt er bijna letterlijk in meegezogen. Hallucinant!

De film van Enki Bilal
> We geven je graag deze exceptionele surftip voor een exceptionele film. Op 28 maart verschijnt namelijk de nieuwe film Immortel (ad vitam) van stripauteur Enki Bilal in de cinema. De film speelt zich af in het New York van 2095. Wij waren nogal overdonderd door de teaser (meerdere downloadmogelijkheden in verschillende formaten) die we op deze site vonden. Er staan ook enkele foto's om te bewonderen.

Guido
> Guido is een site bestemd voor studenten en bestaat ook als gratis studentenmagazine. En zoals het hoort, worden de studentjes aangeraden om ook strips op hun wekelijks of maandelijks budget te plaatsen, naast junkfood, drank, cd's, drank, cinemabezoeken en drank. In deze striprubriek vind je zeer goeie en grappig geschreven recensies (met een ruim archief), aangevuld met interessante en leerrijke interviews.

Het Hotel
> Het vergt wat navigatiewerk, maar eens je de sites gevonden hebt van Bert van der Meij en Albo Helm, dan zal je zien waarom deze link het waard is om op deze pagina te komen.

John Howe
> Ja, we blijven promo voeren voor De Verlaten Stad. Bezoek eens de officiële site en daarna deze site waarop wordt vooruitgekeken naar een documentaire over zijn werk.

Index PEP
> Titanenwerk om àlle verschenen strips uit het Nederlandse stripweekblad PEP (1962>1975) te indexeren. Met heel wat verwijzingen naar series die bulken van de interessante weetjes.

Index Robbedoes
> Indexpagina van alle strips uit het Robbedoes-weekblad vanaf het jaar 2000.

Jamiri
> Duitser Jamiri is gespecialiseerd in het omzetten van foto's naar striptekeningen die je online kan lezen. En dat geeft een soms verbluffend grafisch resultaat! Neem maar snel een kijkje, dan begrijp je waar we het over hebben.

KidCity
> Wees welkom in dit kleine sympathieke stadje waar jongeren terecht kunnen voor info over muziek, film, games, strips... Van deze site bestaat eveneens een stripversie, getekend door Tom Bouden.

King Features
> King Features is een soort verspreidingsorgaan annex vakbond dat verantwoordelijk is voor het dagelijkse verschijnen van heel wat krantencomics. Op hun site vind je dan ook honderden series met honderden strips die dagelijks worden vernieuwd. Vandaar misschien dat de site traag oplaadt.

Knipoogjes
> Interessante site over (verborgen) knipoogjes in strips, figurantenrolletjes door auteurs en striphelden in andere reeksen en grapjes in decors.

Komboloi
> Tom Houtman is één van onze lezers. Online stelt hij zijn werk aan je voor: cartoons, strips, illustraties, art en diverse meer. Bepaalde items kan je met rooie oortjes lezen, andere zijn dan weer bedoeld om min of meer te choqueren. En je moet tegen een oportie homo-erotiek kunnen.

Mangaverse
> Speciaal voor mangalezers is dit een ideale startpagina: vol Franstalige reviews, nieuws en Japanse covers. Soms een beetje lastig om te navigeren, maar bijzonder leerrijk.

De Officieuze Strippagina
> De Officieuze Strippagina is een verbluffend volledige stripdatalijst waar je snel en makkelijk heel wat info over albums kan opsnorren.

The Picture of Everything
> Voormalig webdesigner bij een animatiestudio, Howard Hallis, vond er niets beters op dan zijn vrije momenten sinds 1997 op te souperen aan het voltekenen (maar dan ook VOLtekenen) van aan elkaar geplakte A4-vellen. Hij begon met Spiderman en voegde er later alle stripfiguren van DC Comics en Marvel aan toe. In de twee jaar daarna kwamen er ook tekenfilmfiguren (waaronder de Belgische Snorkels), filmsterren, muzikanten, auto's en ruimtetuigen bij, 157 Pokémon-figuren en sommige Europese stripfiguren zoals Asterix en Obelix, De Smurfen en Kuifje. Goed voor een paar vierkante meter oppervlakte waarvan je op deze site naar hartenlust kan inzoomen.

Rusland in de strip
> Op deze Franstalige pagina van een Vlaming staan zowat alle denkbare strips vernoemd en toegelicht waarin Rusland voorkomt. Ook Vlaamse strips zoals Nero komen aan bod.

Strip van de dag
> Elke dag opnieuw vind je hier een update van nieuwe gagstrookjes van Garfield, Calvin & Hobbes, Dilbert en Kamagurka. Je hoeft dus eigenlijk geen krant meer te kopen.

Stripeljee
> De Stripeljee is een dagcentrum voor fysisch volwassen gehandicapten die een stripbibliotheek openen in Rotselaar. Sinds 2004 houden ze een webdagboek bij (je weet wel: een weblog) waarop ze elke werkdag stripnieuwtjes, stripgerelateerde stukjes en inside nieuws brengen over en van medewerkers. Op de vraag of ze een plaatsje in onze linkrubriek verdienen, moeten wij nog even nadenken... Bij deze.

Stripvacature
> Stripvacature biedt (aspirant-)striptekenaars en -scenaristen die op zoek zijn naar collega's de gelegenheid om zichzelf en hun projecten voor te stellen. In die zin fungeert Stripvacature als contactruimte, aangevuld met relevante info voor stripmakers en de mogelijkheid om je als tekenaar of scenarist te promoten op je eigen pagina. Voor elke beginnende stripauteur die niet goed weet hoe het er in de grote mensenwereld aan toe gaat is dit een ideale startsite.

Trailer Rosinski + Yves Sente
> Op deze site staat maar één ding: de trailer van het tweeluik De Wraak van Graaf Skarbek door Rosinski en Yves Sente...

Uitgaan in Oostende
> Dat Oostende een bruisende uitgaansstad is, probeert Cowboy Henk van Herr Seele te bewijzen want hij is jouw gids doorheen de verschillende rubrieken op deze geanimeerde website.

Verjaardagen
> Op deze pagina staat een indrukwekkende lijst van ontieglijk veel verjaardagen en sterftedatums uit de strip- en animatiewereld. Check snel welke tekenaar of stripfiguur op jouw verjaardag het levenslicht zag of de pijp aan Maarten gaf!

Wallpapers
> Honderden wallpapers van stripfiguren die je zomaar kan downloaden, de ene al schoner dan de andere.

De Wereld van Strips
> Fanwebsite van een striplezer. Nederlander Jan verzorgt hierop enkele afzonderlijke pagina's over de tekenaars die hij het meest bewondert zoals Steven Dupré, Berthet, André Benn , Henk Kuijpers,... Het overzicht aan verschenen albums, ex-librissen en extraatjes is piekfijne informatie en mooi kijkmateriaal.

Willy's Comic Gallery
> Willy's Comic Gallery is een zeer informatieve, overzichtelijke site tjokvol strips, strips, strips en aanverwanten (zoals postzegels en telekaarten). Ook de lijst met biografieën van auteurs is indrukwekkend.

De Zilveren Dolfijn
> Nog zo'n goeie site proppensvol op te zoeken data is deze van De Zilveren Dolfijn.